Thamsakevitt AS

Vær turister i eget dalføre. Opplev våre unike reiselivsdestinasjoner. Framsnakk og bygg merkevaren Orkland.

Orklands goder

Det er sikkert ikke mange som kjenner til alle de lokale produktene som blir produsert rundt våre kommuner, men la oss i dag bli bedre kjent med en av Orklands goder. Thamsakevitt AS ble etablert i 2015 av Øystein Kvåle og Håvard Stiklestad. Det hele startet med en vill ide om å få laget en lokal akevitt i forbindelse med Industrimannen, arkitekten og verdensmannen Christian Tham`s sitt 150 års jubileum i 2017, og bare 1 år senere kom Thams jubileumsakevitt til vinmonopolets hyller i september 2016. Til sammen er det solgt ca. 7000 flasker av jubileumsakevitten.


Flytende kulturelle produktet

I tett samarbeid med Odd Johan Nelvik i Det Norske Brenneri i Grimstad, ble drømmen til Øystein og Håvard realisert for å produsere deres egen lokal akevitt. Underveis bestemte de seg for hva de skulle gjøre. Gjennom det flytende kulturelle produktet var og er målet å formidle en historie, og i julen 2018 lanserte de Thams juleakevitt, hvor historien til Thamspaviljongen ble hedret.


I tett samarbeid med Bårdshaug Herregård og Orkla Industrimuseum holder de gjerne foredrag med smaking av produktene for deres gjester, og videre i august 2019 arrangerte Thamsakevitt og Kokken Øystein en `pop-up-restaurant`, da det ble servert lokal mat og drikke på Fjølåsen i Lensvik. Et konsept som ble svært godt mottatt og noe de ønsker å satse mer på.


Produktutvikling

Thamsakevitt jobber stadig med produktutvikling, og har et nært samarbeid med Orkla Industrimuseum. Helsedirektoratet har innvilget søknaden om lagring av to akevittfat inne i Gammelgruva på Løkken, og fatene som ligger lagret i gruva er under helt ideelle forhold hva temperatur og luftfuktighet angår. Dette er spennende nyheter for hva som kommer til å bli Thams juleakevitt, special edition Løkken gruve, 2020.Thamsakevitt er medlem av produsentlaget «Smaker fra Orkland». I samarbeid med Landrø jordbær og Næringshagen, fikk de utviklet den Perlende jordbærdrikken, Jordbærtausa. Et unikt og populært produkt, som passer utmerket som et alkoholfritt alternativ til velkomstdrinker.Vi ønsker dere lykke til med Thams juleakevitt special edition!

Sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram - Grå Circle
  • Linkedin - Grå Circle

Utviklet av Næringshagen i Orkdalsregionen
Alle rettigheter forbehold Næringshagen i Orkdalsregionen​ © 2020